Borniak Zestaw do Wędzarni 70L (ZS70)

999,00

Opis

Doskonałym uzupełnieniem Twojego zestawu podstawowego wędzarni Borniak 70 jest wzbogacony zbiór akcesoriów ZS-70, który oprócz szafy wędzarniczej, generatora dymu i standardowej ilość półek oraz haków zawiera jeszcze kilka istotnych elementów. Pozwala to na wygodne przygotowanie mięs i ryb w szeroki spektrum temperaturowym, uzależnionym od receptury.Na zimno wędzi się w dymie o niskiej temperaturze do 24°C. Uzyskanie takich efektów jest możliwe za sprawą Przystawki do zimnego wędzenia Alu-Cynk – ZW-01 . W tym procesie dym tylko lekko snuje się wokoło mięsa. Czas trwania takiego wędzenia to kilkanaście godzin w przypadku kiełbas, do nawet kilkunastu dni w przypadku szynek. Jednak warto czekać ponieważ w ostateczności otrzymujesz produkty trwałe, o niezwykle wyszukanym smaku, nadające się do przechowywania przez kilka miesięcy. Grzałka generatora dymu może rozgrzać urządzenie do 40°C. Przystawka pozwala obniżyć temperaturę do warunków zimnego wędzenia, w wyniku czego, uzyskujemy w komorze temperaturę tylko o 2 stopnie wyższą niż temperatura atmosferyczna.Przystawkę montujesz do generatora i łączysz rurą spiro z komorą. Długość przewodu doprowadzającego dym powinna zawierać się w przedziale 1.2 – 2m.Pokrowiec stanowi świetną ochronę Twojej wędzarni przed liśćmi, kurzem, śniegiem, marznącym deszczem czy ptasimi odchodami. Jakość jego wykonania z wodoszczelnych poliestrowych tkanin PCV 420D o gramaturze 400g/m2, zapewnia wysoką odporność na warunki pogodowe.Osuszacz pozwoli Ci idealnie osuszyć żywność przed procesem wędzenia. Dzięki temu kompaktowemu urządzeniu Twoja komora wędzarnicza stanie się jednocześnie osuszarką. Zapewnia to oszczędność miejsca i czasu. Termometr bezprzewodowywraz z dwiema sondami. Z jego pomocą śledzisz dokładnie temperaturę wewnątrz swoich wędzonych przysmaków. Istnieje możliwość zastosowania w urządzeniu 6 sond, tak by jeszcze dokładniej dokonywać pomiaru większej ilości wędzonek.3 wytrzymałe półki wykonane ze stali nierdzewnej, odporne na działanie wysokiej temperatury umożliwią Ci przygotowanie jeszcze większej ilości pysznych wędzonek.Haki asymetryczne typu „S” – pozwolą Ci uwędzić szynkę, schab czy boczek zachowując przy tym porządek i oszczędność miejsca w wędzarni. Na dużych oczkach hakowyh wieszasz produkty, a małe zawieszczasz na poprzeczkach we wnętrzu szafy.5 haków podwójnych, którewbija się po obu stronach kręgosłupa ryby. Te mocne haki ze stali nierdzewnej sprawdzą się również idealnie podczas wędzenia szynki czy schabu. 5 haków wkręcanych – z ich pomocą uwędzisz wyśmienitego dorsza, łososia czy makrelę. Wbijasz je wokół kręgosłupa ryby, tak by zapewnić stabilność jej umiejscowienia w wędzarni. Zapewnia to oszczędność miejsca i regularne ułożenie we wnętrzu wędzarni.4 haki typu 20 z podwójnym ostrzem oraz rozpórką, która chroni rybę przed jej zamykaniem się podczas wędzenia. Dzięki temu ryba jest doskonale uwędzona z każdej strony.Siatka wędliniarska służy do wygodnego formowania przyszłej wędliny. Ochroni ją również przed rozpadaniem podczas procesu wędzenia. Idealnie zastąpi tradycyjne żmudne i samodzielne sznurowanie mięsa. Siatka ta nadaje się również do produkcji serów. Z łatwością usuniesz ją z uwędzonych produktów.

Borniak

Akcesoria do grilla

ogród doświadczeń im stanisława lema, pniak z korzeniami, fajna tapeta na komputer, blog ogrodniczy, echmea, drzewko bonsai ogrodowe, narzędzia do bonsai, wierzba japońska hakuro, betonowe podkłady kolejowe, wierzba hakuro kiedy sadzić, huśtawka wagowa, krzew na pniu, monstera szkodniki

yyyyy